Dit is waarom je niet bang hoeft te zijn voor de dood

Dit is waarom je niet bang hoeft te zijn voor de dood

Veel mensen zijn angstig wanneer ze nadenken over de dood. Wat gebeurt er na de dood? Waar ben je dan? Of ‘verdwijn’ je in het niets? Zulke vragen kunnen soms tot paniek leiden, wat heel akelig is, want de dood is onvermijdelijk. Maar je hoeft niet bang te zijn voor de dood, en hier lees je waarom.

Misschien heb je wel eens nagedacht over wat er gebeurt nadat je dood bent gegaan. Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘Als je daar bang voor bent, denk dan eens aan voordat je werd geboren, waar je toen was.’ Dat hielp mij niet zoveel. Het feit dat ik daar geen herinneringen aan had maakte alleen maar dat ik me ging bedenken dat als er toen ‘niets’ was, ik ook naar ‘niets’ zou terugkeren. Daar werd ik niet bepaald heel rustig en vredig van.

Door de jaren heen maakte ik van alles mee en kreeg ik een sterke connectie met de Deorum, zoals ik ze noem. Spirituele Krachten die me steunen, helpen en richting geven. Daarmee verwierf en verwerf ik inzichten en kennis. Op een hoger en dieper niveau dan dat ik van mezelf zou kunnen krijgen. Eén daarvan is hoe het zit met jezelf en het leven.

Je bestaat uit lichaam, geest en ziel. Lichaam en geest behoren aan je huidige Ego. Dat is het mens dat je nu bent. Maar wat mensen laat leven is de ziel, de levensvonk die in alle levende wezens aanwezig is. Feitelijk is DAT wie je bent. Wie je werkelijk bent. Die ziel zit nu ‘opgesloten’ in het pakketje mens dat jouw huidige naam draagt. Jij denkt aan jezelf als zijnde dat mens. En dat beangstigt je, dat je dat mens misschien kwijtraakt doordat je sterft. Maar daarmee maak je een denkfout. Je bent niet ‘Tim’ of ‘Evelien’, je bent een levensvonk, opgesloten in Tim, of Evelien. En die levensvonk, die raak je niet kwijt, die vind je juist terug.

Het mooie dat gebeurt wanneer Tim/Evelien sterft is dat hun zielsvonk weer vrij komt. Datgene wat ze werkelijk zijn en wat gedurende de tijd op aarde er voor zorgt dat je rondloopt en bestaat. Dus je raakt niks kwijt, je vindt wat terug. Doordat die energie die jij werkelijk bent vrijkomt, is die dan weer één met het Al, dat is alle energie die er is. Daarmee vindt je eindelijk weer die totale verbondenheid die je tijdens je leven als mens zo lang gezocht hebt. Maar doorat je als mens jouw ziel binnen hebt opgesloten, zal je nooit een werkelijke volledige connectie kunnen maken. Tot je dood bent.

Probeer tijdens dit leven al in contact te komen met je ziel. Met die kracht die diep van binnen in je zit, die je leven geeft. Dat doe je op een heel simpele manier: kijk jezelf aan. Het spreekwoord is niet voor niets ‘ogen zijn de spiegels van de ziel’. Kijk jezelf aan en maak die verbinding. Loop in de natuur en voel je ziel uit je lichaam reiken, naar alle andere levensvormen om je heen. Sta die connectie toe. Visualiseer hoe het heldere blauw van jouw levensvonk uit je lichaam stroomt en zich vermengt met de zielsvonk van andere wezens. Dat is wat je te wachten staat: totale connectie 🙂