Met deze tips geef je weinig geld uit en kan je toch reizen

Met deze tips geef je weinig geld uit en kan je toch reizen

aluhti - inspiratieplatform - reizen

Reizen is een heerlijke manier om je tijd door te brengen. Laat je vooral niet weerhouden door het idee dat het veel geld moet kosten: dat ligt er maar net aan hoe je het aanpakt. Deze tips kunnen je daar bij helpen!

Busreizen

Een mogelijkheid tot reizen die veel mensen niet kennen zijn bussen. Flixbus is meestal de goedkoopste, maar er zijn er natuurlijk meer, zoals Eurolines. 

aluhti inspiratie flixbusWe hebben zelf alleen ervaring met Flixbus en dat ging meestal goed. Soms gebeurt er onderweg iets en sta je wat langer op de bus te wachten, maar zulk soort overmacht is onvermijdelijk als het over verkeer gaat. Let wel op dat je je paspoort meeneemt als je over een grens gaat, want de bussen worden tamelijk fanatiek gecontroleerd. Er is een toilet op de bus en bij lange reizen zijn er stops onderweg waarbij je even jouw benen kunt strekken. Het is dus veel stilzitten, maar wel echt heel goedkoop. Om een voorbeeld te geven: van Den Haag naar Kopenhagen (Denemarken) is een reis van bijna 14 uur en kost 39 euro. Zo af en toe heeft Flixbus een actie waarbij ze de tickets enorm verlagen. Zo zijn wij voor 9,95 naar de Deense hoofdstad geweest.

Hostel

aluhti - inspiratieplatform - hostelDenk je dat een hostel alleen voor jongeren bedoeld is? Welnee! Je komt er mensen uit elke leeftijdscategorie tegen. Prijzen beginnen in Europa vanaf 12 euro er nacht. Dan slaap je op een slaapzaal met andere mensen. In veel gevallen kun je aangeven of je op een alleen-vrouwen, of alleen-mannen zaal wil en daar zijn in het algemeen geen extra kosten aan verbonden. Zorg dat je een hangslot bij je hebt, want je krijgt vaak een kluisje voor je persoonlijke spullen die je zelf af kunt sluiten.

 

Kamperen en auto

Natuurlijk kun je ook met een auto gaan en ergens gaan kamperen, ook dat hoeft niet veel geld te kosten. Zeker niet als je met meerderen bent. Nadeel is dat je dan vaak een aardig stukje buiten de stad zit.

Heb jij nog handige tips, of een leuk vakantieverhaal? Reageer, neem contact op via Facebook, of mail!