Met deze aanpak worden ook jouw dromen werkelijkheid

Met deze aanpak worden ook jouw dromen werkelijkheid

Er zijn meerdere theorieen over hoe jouw dromen realiteit kunnen worden op een andere manier dan alleen keihard werken. Van intentiedenken tot aan frequentieverhoging: aluhti dook in de wereld van ‘work smart, not hard’ en vertelt jou deze keer alles over intentiedenken.

Duidt je dromen

aluhti inspiratie maakt jouw dromen waar met intentiedenken - dromenDe beste manier om een doel te bereiken is door dat doel eerst vast te stellen. Bij intentiedenken is dat de grootste uitdaging. Je gaat rustig zitten en bedenken wat je exact wil. Probeer zo concreet mogelijk te zijn. Wanneer je denkt ‘ik wil meer geld’ dan ben je er nog niet. Dat is niet wat je echt wil, want aan geld heb je niks, alleen als je het ergens voor gebruikt. Wat wil je er mee doen? Reizen? Is dat omdat je reizen leuk vindt? Of omdat je eigenlijk gewoon uit je leven weg wil? En als het echt het reizen is, wat wil je dan zien? Wat wil je ermee bereiken? Of misschien wil je een groot huis? Maar wil je dan meer ruimte, of kijk je uit naar hoe anderen op jouw grote huis zullen reageren? Zoek je onderdak of bevestiging? Zoals je ziet is die eerste vraag veruit het belangrijkste.

Visualiseer jouw dromen

aluhti inspiratie maakt jouw dromen waar met intentiedenken - visualiseerNa lang wikken en wegen en overdenken heb je jouw doel vastgesteld en je bent uitgekomen op dat je eigen baas wil zijn: je eigen bedrijf starten. Dat wil je om meerdere redenen: voldoening, eigen plan kunnen trekken, kans op goed verdienen, wat opbouwen, dat soort dingen. Doordat ze allemaal om een centrale wens draaien kun je er vanuit gaan dat dit jouw kerndroom is voor dit moment. Dat betekent dat het tijd is voor de volgende stap: je visualiseert hoe jouw bedrijf eruit ziet. Loop door de gangen van jouw kantoor, of dans over de vloer van je eetcafe. Neem elk detail van jouw gewenste omgeving in je op. Draai er omheen, houdt het vast, ruikt eraan, elk van jouw zintuigen zet je in die visualisatie in om die werkelijkheid in jouw hoofd te creeeren.

Realiteit is wat jij er van maakt

aluhti inspiratie maakt jouw dromen waar met intentiedenken - creatieWanneer je het beeld compleet hebt maak je er tekeningen van, of je zoekt foto’s die lijken op wat je wil. Je maakt een collage, een diorama, wat dan ook: zolang het maar een concrete weergave is van wat jij wil. Daarmee bedoelen we niet dat exact moet lijken. De bedoeling is dat telkens als jij er naar kijkt je per direct weer in jouw visualisatie bent. Zorg er dus voor dat je er vaak mee wordt geconfronteerd. Denk er over na alsof je het al hebt, niet alsof je het wil bereiken. Dus denk ‘wow wat heb ik een prachtige kapperszaak in dat hypermoderne winkelcentrum’ en niet ‘tjee wat zou ik graag een kapperszaak willen’. Om het even zweverig te zeggen: het moet geen droom zijn, maar voor jouw brein feitelijk al realiteit.

Laat het los

aluhti inspiratie maakt jouw dromen waar met intentiedenken - radertjes van het LotWanneer je dat hebt gedaan laat je het verder los. Je gaat geen stappenplan maken, of je druk maken hoe en of je er komt, want dan werkt het niet. Er gebeuren dingen in mensenlevens die niemand aan voelt komen. Je kunt nooit bedenken hoe je jouw doel bereikt, daar zorgt het Lot wel voor. Daarom is het echt heel belangrijk dat je duidelijk hebt wat jouw doel is, want misschien bereik je jouw doel op een andere manier maar heb je dat niet door omdat je jouw doel niet duidelijk had. Als je voor ‘vrijheid’ gaat kan je ook je baan en relatie kwijtraken in plaats van een reis te maken. Om maar eens wat te noemen ­čśë Leef jouw intentie alsof het al realiteit is en de werkelijkheid voegt zich daarnaar.

We horen graag hoe jij denkt over dit soort theorieen, hier, op Facebook of via de mail.