Toekomst voorspellen wordt al duizenden jaren zo gedaan

Toekomst voorspellen wordt al duizenden jaren zo gedaan

aluhti inspiratie toekomstvoorspellen - divinatie geomantiek, astrologie, i tjing, tarot, runen

Door de eeuwen heen voelen mensen al de behoefte om hun gevoel van onzekerheid onder controle te krijgen door te proberen de toekomst te voorspellen. In hoeverre die uitkomsten kloppen valt te bezien, maar als jij het interessant vindt, bekijk dan de onderstaande methoden eens. Wil je het zelf proberen, keer dan zeker terug op aluhti.nl, want we gaan hier verschillende how-to’s publiceren!

 

aluhti inspiratieplatform toekomst voorspellen met geomantiekGeomantiek, van oorsprong een heel simpele manier voor toekomst voorspellen. Met een stokje werden ‘random order’ markeringen in de aarde gemaakt en daarna geinterpreteerd. Anno 2018 wordt de term geomantiek in het Westen gebruikt om te wijzen op de band tussen mens en natuur, dus een wat hoger plan.┬á Wat voorspellen betreft: heb je even een minuutje tussendoor dan kom je met een pen en papiertje een heel eind, zoals we je binnenkort leren ­čÖé

 

 

aluhti inspiratieplatform - toekomst voorspellen met tarotTarot is een methode van voorspellen die vanaf de veertiende eeuw in Europa bekend is. Er zijn heel veel verschillende decks beschikbaar, elk met voor- en nadelen. Ook bij tarot is een verschuiving van voorspellen naar inzicht geweest, maar je kunt ze natuurlijk nog steeds gewoon gebruiken om een blik op je toekomst te werpen. Om de kaarten en de ligging ten opzichte van elkaar te interpreteren is het wel handig als je ze kent, maar bladeren in een boekje met betekenissen is wel een goed begin.

 

 

aluhti inspiratieplatform - toekomst voorspellen met I tjingI Tjing: deze methode stamt uit China, waar het ruim voor Christus al werd gebruikt. In de moderne versie gebruik je bij deze methode een muntje dat je zes maal opgooit. Door de afwisseling van even en oneven lijnen (kop/munt) maak je een hexagram. Daarvan zijn er 64, elk met een andere betekenis. In het Westen is de I Tjing een orakelmethode, maar in het Oude China stond het bekend als een uitdrukking van filosofie en wijsheid.

 

 

aluhti inspiratieplatform - toekomst voorspellen met astrologieAstrologie is een tak van voorspelsport waar waarschijnlijk iedereen wel eens van gehoord heeft. Het gaat er van uit dat de stand van de sterren wat zegt over wat er te gebeuren staat. In de Westerse astrologie zijn er twaalf tekens voor sterrenbeeld en ascendant, die zouden wat zeggen over jou als persoon. De stand op dit moment in combinatie met jouw geboortehoroscoop maakt jouw toekomst inzichtelijk.

 

 

aluhti inspiratieplatform - toekomst voorspellen met runenRunen is een heel oud Germaans schrift bestaand uit 24 lettertekens dat vroeger niet voor toekomst voorspellen werd gebruikt. Het wordt nu vaak toegepast in combinatie met astrologische beginselen als de indeling in aarde, water, vuur en lucht. Iets dat je ook bij de Tarot terug ziet komen. Ook de manier hoe de stenen terechtkomen is van belang. Ook wordt er magische kracht toegeschreven aan het zingen van de namen van de runen.

 

 

Binnenkort publiceert aluhti makkelijke how-to’s voor al deze methoden. Wie weet wat jou te wachten staat ­čśë

Voor 2019 kun je bij aluhti jouw astrologische jaarhoroscoop raadplegen.

Ook bezig met toekomst voorspellen? Laat het ons weten via mail of op onze Facebookpagina!