Opklimmen uit een depressie doe je op deze manier

Opklimmen uit een depressie doe je op deze manier

Depressie is een vrij veel voorkomend verschijnsel. En dan gaat het niet om een dagje je ‘niet happy’ voelen, maar wat meer dagen achter elkaar. Op zo’n moment lijkt je leven uitzichtloos, maar dat is het zelden. Aluhti geeft je wat handvatten om zo’n depressie te bevechten.

Wandel jouw depressie weg

aluhti inspiratie, zo kom je uit jouw depressie: ga wandelenHet blijkt dat beweging een effectief instrument tegen depressie is. Door wat te gaan doen gaat alles weer stromen en ga je vooruit in plaats van vast te blijven zitten. Maar als je daar met je dekbed over je hoofd ligt te huilen is dat het laatste waar je zin in hebt. Naar buiten? Bah! Mensen zien? Jajks! Dat los je op door ‘s avonds te gaan wandelen. In het najaar en winter is dat makkelijker, dan is het fijn vroeg donker en kom je bijna niemand tegen. Je trekt kleding aan, doet de voordeur open en loopt naar buiten. Dan heb je het al gehaald!

Spullen maken helpt

aluhti inspiratie, zo kom je uit jouw depressie: ga tekenen of wat makenWanneer je depressief bent is het heel belangrijk om letterlijk vooruitgang te boeken, voordat je geest ook weer op orde is. Zorg dat je iets in beweging brengt. Een heel mooie manier om je leefveld weer actief te maken is om wat te maken. Dat hoeft echt niet meteen wat ingewikkelds te zijn, welnee. Een kleurboek en wat viltstiften zetten je al op het juiste spoor. Handwerken of stof bewerken geeft ook heel snel effect. Het gaat puur om bezig te zijn, niet om een doel bereiken. En wanneer er dan een dag voorbij is heb je wel degelijk wat positiefs gedaan!

Dieren maken je vrolijker

aluhti inspiratie, zo kom je uit jouw depressie: aai een geitjeHet kan heel fijn zijn om bezig te zijn met dieren. Als je zelf dieren hebt dan kan spelen, aaien of er tegen praten al een fijne manier zijn om je interaction skills weer langzaam op te starten. Een andere mooie optie is een kinderboerderij, want daar kun je dieren aaien. Zoals we in dit artikel al aanhaalden helpt dat je te ontspannen. Het is soms ook moeilijk om een dialoog met mensen aan te gaan, dan kan oefenen bij dieren goed helpen. Het is dan wel fijn als ze reageren, dus zoek een plek waar het is toegestaan dieren te voeren, daar worden zij dan weer blij van ­čÖé

Hoe ga jij om met depressie bij jezelf, of anderen? Vertel het ons via mail, of Facebook.